Podróże, Wyprawy, Turystyka - globmania.pl. • Zobacz wątek - Co z wizami do USA??

Ostatnia wizyta: Teraz jest 21 maja 2012, o 18:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Co z wizami do USA??
PostNapisane: 27 maja 2011, o 12:55 

Niedługo będe sie starał o wizę do USA. Zastanawiam sie czy faktycznie sa trudności w jej otrzymaniu. Ja w tym roku kończe studia i zaraz po obronie chciałbym wyjechac na kilka miesięcy do Stanów. Nie mam stałego zatrudnienia, nieruchomości, jestem kawalerem, czy to może być problem w otrzymaniu wizy?

Offline Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: Co z wizami do USA??
PostNapisane: 9 czerwca 2011, o 00:14 

spoko Barack Obamana po wyzycie w Polsce na pewno je zniesie :shock: :mrgreen:

PostNapisane: 14 czerwca 2011, o 16:36 

Oj trudności są i to spore, obawiam się, że jako absolwent studiów możesz je napotkać. Chyba, że masz dobre argumenty na to, jak bardzo jesteś związany ze swoim krajem i nie planujesz zostać w USA i pracować na czarno.

PostNapisane: 14 czerwca 2011, o 19:27 

Mi dzisiaj kumple z pracy opowiadali, że naprawdę trzeba się starać aby przekonać konsula, że nie chcesz tam jechać aby zostać na stałe i pracować na czarno.
Jeden z nich powiedział, że chce tylko na miesiące w celach turystycznych, a dostał podobno na 10 lat :D
Mam nadzieję, że to prawda bo sama chcę się starać z chłopakiem o wizę i mam nadzieję że oboje dostaniemy :)

Poza tym widzę, że sporo też szukasz różnych rzeczy aby przygotować się na wyprawę do Stanów, więc może jak coś znajdziesz ciekawe to dasz mi znać i vice versa ?
Pozdrawiam ! :)

PostNapisane: 3 października 2011, o 11:12 

A więc moi drodzy udalo mi się dostać wizę do stanów ważną na 10 lat. Jestem bardzo szczęśliwy. Niestety wyjazd do USA planowałem z dwoma kolegami, gdyz chcialiśmy wynająć samochód i troche sobie pozwiedzać - jak pisałem na blogu, im jednak się nie udało. Nie bardzo rozumiem dlaczego, gdyż wszyscy jesteśmy w podobnej sytuacji. Cała nasz trojka skończyła studia, we wrzesniu się obroniliśmy, od czerwca praucjemy dla agnecji studenckiej, wykonujemy rożne prace ze wzgledu na potrzebę, więc nie mamy stałego zatrudnienia, w sumie to nie szukaliśmy bo myśleliśmy, że w październiku polecimy do USA. nie wiem co robić, może ktoś z was ma jakiś pomysł, bo sam i tak nie pojadę. Znajmomy podpowiedział nam, żeby pojechać do Anglii na kilka miesięcy, popracować tam, zdobć adres, ubezpieczenie i tam starać się o wizę bo podobno łatwiej. Nie bardzo nam się uśmiecha Anglia, ale jeśli to ma być jakieś wyjście to damy radę, bo tu nas nic nie trzyma, a chcemy w końcu spelnić swoje marzenia.

PostNapisane: 6 października 2011, o 10:09 

Niestety Twoi koledzy trafili na bardzo rygorystycznych urzędników, chociaż to mi się wydaje, że to właśnie ty miałeś fuksa. Powiem ci na przykladzie mojego znajomego, ktory chciał pojechać do USa na ślub swojej siostry. Przebywał on w UK, pracował, miał konto i spore oszczędności, niestety nie dostał wizy w Uk, powód " nie był wystarczająco związany z krajem". Pjechał do Polski i bez problemu otrzymał wizę na 10 lat. także ile ludzi, tyle przypadkow. Możecie sprobować w Anglii, nic nie stracicie, jedynie trochę popracujecie za granicą.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]